Zonnepanelen bedrijven

Maatschappelijk Verantwoord Ondernemen

Maatschappelijk verantwoord ondernemen (MVO) neemt een steeds belangrijkere plaats in bij veel bedrijven. MVO is tevens een visitekaartje voor uw bedrijf en kan een positief effect hebben op uw omzet en bedrijfsvoering. Het installeren van zonnepanelen is een juiste vorm van MVO. Mede door de te behalen fiscale voordelen is deze zakelijke investering niet alleen milieuvriendelijk, maar ook financieel zeer interessant.

Rechtsvorm

De hoogte van de fiscale voordelen is mede afhankelijk van uw rechtsvorm. Betaalt u inkomstenbelasting (IB) dan zijn uw voordelen het grootst. Als maatschap, VOF of eenmanszaak kan het bijvoorbeeld zijn dat u in de 52%-tariefgroep valt. Als betaler van vennootschapsbelasting betaalt u respectievelijk 20 of 25%. Deze percentages zijn van belang bij het opvoeren van de aftrekposten over uw belastbare winst. Lees hierover de exacte financiële voordelen.

Fiscale voordelen

Ondanks het feit dat er voor particulieren weinig tot geen subsidieregelingen beschikbaar zijn, kunt u als ondernemer wel profiteren van diverse fiscale regelingen. Hierbij kan u een percentage van de investering aftrekken van uw belastbare winst. Klik op de links hieronder voor de precieze inhoud van diverse fiscale voordelen.