Solaredge optimizers

logo Solaredge

SolarEdge is de marktleider in het optimizersegment. Zij bieden een omvormersysteem aan bestaande uit een omvormer en een reeks optimizers. Toepassing van het SolarEdge systeem, leidt in iedere situatie tot een optimale energie-opbrengst.

Meer energie

Haal maximale energie uit elk zonnepaneel

 

  • Dankzij SolarEdge produceert elk zonnepaneel meer energie door de mismatch-verliezen tussen panelen onderling te verminderen. Bij SolarEdge hebben de zwakke panelen geen invloed op de goed presterende panelen. Het SolarEdge-systeem is toekomstbestendig tegen potentiële risico’s die tijdens de levensduur tot een lagere energieproductie kunnen leiden.
  • De oorzaken van mismatch zijn onder andere vervuiling of beschaduwing van de panelen, ongelijkmatige paneelveroudering en producttoleranties: een standaardafwijking van ±3% kan al voor een energieverlies van 2% zorgen.

 

Voordeel voor de huiseigenaar

Meer energie betekent meer opbrengst, een snellere terugverdientijd en meer besparingen op de elektriciteitsrekening.

5 redenen om voor SolarEdge te kiezen:

Langere levensduur omvormer
Voorkomt 6 tot 16% opbrengstverlies
Flexibel ten opzichte van een string- omvormer
Opbrengst van ieder afzonderlijk zonnepaneel uit te lezen
Veiliger systeem

De laagste investering voor uw zonnepanelen systeem vanaf een periode vanaf 10 jaar in vergelijk met string en/of micro omvormer door meer rendement en langere levensduur.

Door ieder paneel van zijn eigen optimizer te voorzien, hebben schaduw en veel vormen van mismatch geen negatieve invloed meer op de gehele string zonnepanelen. Schaduw of vervuiling op één paneel heeft namelijk geen effect op de andere panelen. Andere grote voordelen van het SolarEdge systeem zijn:

  • Optimale energieopbrengst: Toepassing van het SolarEdge systeem leidt, doormiddel van MPPT op module niveau, in vrijwel iedere situatie tot een optimale energie-opbrengst. Hierdoor is de terugverdientijd veelal korter en wordt een hoger rendement op de investering behaald.
  • Onderhoud: Het SolarEdge systeem garandeert kosteneffectief onderhoud door het monitoren van systeemprestatie op moduleniveau en probleemoplossing op afstand.  Het SolarEdge systeem faciliteert automatische waarschuwingen in geval van systeemproblemen en biedt een (mobiel) webportaal met virtuele presentaties van het complete systeem.
  • Ontwerp: Het SolarEdge systeem maakt maximale benutting van ruimte mogelijk met een minimale ontwerptijd. Verschillende typen zonnepanelen van verschillende vermogensklassen kunnen in verschillende oriëntatie en helling worden toegepast in één enkele string.
  • Veiligheid: Het systeem garandeert automatische uitschakeling van de gelijkstroom van elk paneel gedurende installatie, onderhoud en in geval van nood.
  • SolarEdge-Homeowners-Brochure_NLD_6.8.13
  • se_system_overview_nl
  • se-case-study-photon-summary

SolarEdge biedt een compleet, flexibel en veilig systeem, met standaard 25 jaar garantie op optimizers en 12 jaar garantie op omvormers.

Het SolarEdge systeem is alleen geschikt voor zonne-energiesystemen bestaande uit minimaal 8 zonnepanelen.

product_monitoring

Garantie: 25 jaar op optimizers, 12 jaar op omvormers
Monitoring: Monitoring op module-niveau
– geen extra hardware benodigd
– standaard koppeling met router via ethernetkabel
– online uitleesbaar via pc, tablet of smartphone