SMA

SMA_Inverters_range

INTELLIGENTE ZONNESTROOM OMVORMER
VOOR MEER ONAFHANKELIJKHEID

SMA biedt slimme oplossingen voor de zonnestroominstallatie in uw woning én voor grootschalige industriële toepassingen.

Waarom zijn de Duitse SMA omvormers het beste

Wereldmarktleider is SMA uit het Duitse Kassel. SMA Solar Technology heeft 40 jaar ervaring en besteedt jaarlijks meer dan € 100 miljoen aan research en development.

SMA omvormers hebben stabielere en zwaardere componenten. De varistoren, condensatoren, transformators, filters, en relais komen uit de automotive industrie. Daar gelden zwaardere normen. De onderdelen worden dynamisch getest. Het product is 100% Duits en state-to-the-art.

SMA is klaar voor de toekomst. Nu kunt u nog salderen. Nu mag u uw overtollige stroom nog op het openbare elektriciteitsnetwerk zetten. Maar wanneer regelgeving verandert, dan is SMA klaar om via ‘smart grid’ en opslag eenvoudig aan toekomstige regelgeving te voldoen (zoals dat nu al in Duitsland geldt). Siemsens en Miele apparaten zijn al SMA compatibel.

SMA omvormers zijn werelds meest geteste omvormers

SMA test meer dan enig andere omvormer fabrikant. EMC testen (stralingstesten), Omgevingstesten, Thermische schok testen (snel van -40 graden naar +60 graden wisselen), Mechanische stress testen (trilplaten), Veiligheidstesten, Betrouwbaarheids- en verouderingstesten, Interne veldtesten (hoge vocht en temperatuurtesten, Automatische systeem Validatie (het lokale net wordt nagebootst), zandstraal en zuurtesten, en nog tientallen andere testen.

Elke omvormer krijgt een routine (spanning en check) test aan het einde van de loopband voor dat het verpakt wordt. Eén op de 50 omvormers krijgen een duurtest. Eén op de duizend omvormers krijgen een temperatuurstress test. Eén op de 10.000 krijgen een Temperatuurschoktest en één op de 20.000 krijgen abnormale testen. De laatste 2 categorieën worden dan ook niet uitgeleverd aan de klanten.

Opti Track tegen schaduwvorming

De Duitse SMA omvormers zijn de enige string omvormers die schaduw kunnen optimaliseren met hun dynamische MPP trackers