Huis met zonnepanelen makkelijker te verkopen

Huis met zonnepanelen makkelijker te verkopen

Een groot aantal Nederlanders kopen liever een huis met zonnepanelen dan een huis zonder zonnepanelen. Een derde is ook bereid om meer geld te betalen voor een huis met zonnepanelen. Deze informatie kwam aan het licht door een onderzoek van Motivaction met Natuur & Milieu als opdrachtgever.

Investeren in zonnepanelen bij verhuisplannen

Het is niet eenvoudig een huis te verkopen in de vastzittende huizenmarkt. Snel een huis verkopen is dan ook voor veel mensen een bijna onmogelijke opgave. Maar wanneer je zonnepanelen op je huis hebt, is de kans groter dat je kopers binnenhaalt. Uit het onderzoek van Motivaction is namelijk gebleken dat 44% van de mensen boven de 30 jaar liever een huis koopt met zonnepanelen dan een huis zonder zonnepanelen. Eén op de drie van de ondervraagde is zelfs bereid om gemiddeld €4.000 meer te betalen voor een huis met zonnepanelen. Laat toekomstige verhuisplannen het investeren in zonnepanelen daarom vooral niet tegen houden.

Dubbel terugverdienen met zonnepanelen

Meer dan de helft van de mensen gaf aan zonnepanelen te overwegen. De voornaamste reden hiervoor is geld besparen, want zelf energie produceren levert meer op dan een energiecontract bij de goedkoopste energieleverancier. Bijdragen aan een beter milieu en minder afhankelijk zijn van energiebedrijven en fossiele brandstoffen, zijn ook belangrijke motieven. Wat hen tegenhoudt is de hoge kosten voor de aanschaf van zonnepanelen en de installatie ervan. Ook het feit dat de terug verdientijd tussen de 10-12 jaar ligt is een drempel voor het investeren in zonnepanelen. Nu blijkt dat mensen bereid zijn meer te betalen voor een huis met zonnepanelen, verdien je de investering in zonnepanelen dubbel terug.

Investeerders in zonnepanelen raden het aan

De ondervraagde mensen uit het onderzoek die al in het bezit zijn van zonnepanelen, raden anderen het investeren in zonnepanelen zeker aan. Onlangs heeft Milieu centraal berekend dat het investeren in zonnepanelen vergeleken kan worden met een spaarrekening met een rente van 6%. Op den duur valt er dus veel geld te besparen met zonnepanelen, banken hanteren namelijk gemiddeld een spaarrente van 2.5%.

Vul het onderstaande contactformulier in als u wilt weten wat de mogelijkheden zijn.

 

Contactformulier zonnepanelen

Adres

Hoeveel m2 vrij voor zonnepanelen? Afmetingen?
Hoeveel graden? Hoeveel m2 vrij voor zonnepanelen? Afmetingen? HxB
Aansluiting meterkast? Hoeveel kWh per jaar?
U kunt Google Maps gebruiken om de ligging van uw dak te bepalen. Voor platte daken neemt u de windrichting waar de breedte van het dak haaks op staat. Als u de windrichting niet precies weet, is dat geen probleem?
Wilt u zoveel mogelijk panelen of geef een maximaal aantal panelen op.